WEGAŃSKIE KULECZKI SZPINAKOWE

Internet przeciążony ilościami otwartych blogów kulinarnych, porozkładane wszystkie możliwe książki kucharskie, migające mi przed oczami na ekranie telewizora liczne programy serwujące wegańskie dania… tak przedstawiały się nasze ostatnie dni w poszukiwaniu idealnych przekąsek na imprezę.  Jednak po długich poszukiwaniach brakowało nam jeszcze kilku przepisów… 

Zainspirowane przepysznymi dziełami z pod ręki naszego wujka, wykonałyśmy warzywne kuleczki według jego receptury, które były hitem zeszłorocznych meczów Euro.  Poważnie, znikały w mgnieniu oka. Idealnie łączą się z salsą meksykańską na bazie przepisu sióstr Hemsley. 

Składniki:

  • 1ugotowany brokuł
  • duża garść świeżego szpinaku
  • drobno pokrojone suszone pomidory
  • ser żółty pokrojony w kosteczkę
  • ser cheddar
  • bułka tarta
  • 3 jajka

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie posiekane wrzuć do miski, dodaj oliwę i przyprawy. Wymieszaj wszystko dokładnie i ulep z powstałej masy kuleczki. Układaj obtoczone w bułce tartej na papier. Piecz w temperaturze 180-190 stopni około 20-30 minut. Smacznego

marta

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s