WYWAR Z SUSZONYCH JAGÓD

Nastały takie czasy, że chcemy zagłębiać się w tajniki zdrowego żywienia, chcemy prowadzić zdrowy tryb życia, ćwiczymy, kupujemy książki z healthy przepisami, chodzimy do knajp vege. Wiele z Nas powoli zaczyna tym żyć. Czytamy artykuły w magazynach o tym co powinniśmy jeść, co ma ile kalorii, jakie wartości odżywcze mają różnego rodzaju produkty spożywcze.

Co jakiś czas czytam takie artykuły i zastanawiam się jak ci blogerzy i kucharze tak potrafią gotować tylko zdrowe potrawy, skąd biorą ten czas żeby sobie przygotować owsiankę i inne cuda do pracy. Jak gotują nie używając wcale jajek, mleka krowiego, glutenu… Z własnego doświadczenia wiem, że jest to ogromne wyzwanie i poświęcenie.

Nie mając często czasu na to by przez cały dzień myśleć o 5 posiłkach które powinnam zjeść, staram się dbać o te mniejsze sprawy.  Piję dużo wody, jeżeli mam tylko możliwość po południu dla zyskania energii przez trzydzieści minut drzemię, staram się wieczorami pić fliżankę czystka, zażywam najważniejsze witaminy, a gdy odporność spada robię wywar z suszonych jagód. Wspomaga układ odpornościowy i ma działanie uspokajające. Sok z jagód jest uznawany za antidotum na zatrucia, gdyż wychwytuje z organizmu wszelkie toksyny.

Aby zaparzyć taką smaczną „herbatę” należy wsypać 2 garście suszonych jagód do rondla z wodą i gotować przez 10 minut. Następnie przelać do kubka przez sitko i pić, pić, pić…

marta

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s